Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Aπό τις βραδιές της Μέταλιστ και του Μάντσεστερ στις βραδιές του Ελ- Αραμπί και του Χασάν



 Στον Ολυμπιακό είχε επικρατήσει η σε όλη την δεκαετία των 00's η νοοτροπία πως κυρίαρχος στόχος είναι το πρωτάθλημα. Έτσι είχε συνηθίσει ο Ολυμπιακός να λειτουργεί επί Κόκκαλη, θέλοντας να δείξει σε όλους τους εγχώριους αντιπάλους την δυναμική του και τον Μάιο να γεμίζει το Καραϊσκάκη  με χρώμα και φωνή ώστε οι ερυθρόλευκοι να πανηγυρίζουν ακόμα ένα πρωτάθλημα και ο ποδοσφαιρικός κόσμος στην Ελλάδα να τους αποκαλεί ως η καλύτερη ομάδα στην χώρα.


Στην Ευρώπη τα πράγματα ήταν πιο απλά. Ο Ολυμπιακός δεν είχε στόχο από την αρχή της χρονιάς μια καλή πορεία, ήταν πιο πολύ της λογικής " Άμα κάτσει και αυτή, καλό θα είναι ". Ουσιαστικά οι Πειραιώτες μία με δύο φορές πήγαν να κάνουν αποφασιστικό βήμα στην Ευρώπη την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα, με τις άλλες είτε να λήγουν άδοξα είτε να μην κυλάνε καθόλου. Αυτό ο Ολυμπιακός όταν πέρασε στα χέρια της διοίκησης του Βαγγέλη Μαρινάκη, άρχισε να το αλλάζει, με πρώτο χαρακτηριστικό παράδειγμα την παραλίγο πρόκριση της ομάδας στην φάση των "8" του Γιουρόπα Λιγκ στο αξέχαστο (με κακή έννοια) παιχνίδι με την Μέταλιστ.

 Βλέπαμε μια ομάδα που είχε όραμα στην Ευρώπη και πως ήθελε να προχωράει μακριά. Σε αυτό βοήθησε προφανώς και τα πολύ εύκολα πρωταθλήματα , που οι Πειραιώτες καθάριζαν από τον Γενάρη.

Ο Ολυμπιακός άρχισε να κάνει αποφασιστικά βήματα, κόντραρε την Γιουνάϊντέντ στα ίσια το 2014, στάθηκε άτυχος με την Άντερλεχτ το 16, έβγαλε δόντια αλλά τα λάθη του Λεάλι το 17 του στέρησαν την πρόκριση, δεν ήταν ψύχραιμος στις τελικές ενέργειες το 19. Είδαμε λοιπόν τουλάχιστον πέντε περιπτώσεις ( συμπεριλαμβανομένης και της βραδιάς με την Μέταλιστ) που ο Ολυμπιακός είχε χάσει στο τσακ την ευκαιρία για μια καλή ευρωπαϊκή πορεία.

Όλα αυτά τα τελευταία χρόνια άλλαξαν. Ο Πέδρο Μάρτινς είχε θα λέγαμε το τέλειο πλάνο ώστε να χτιστεί μια ομάδα ευρωπαϊκών προδιαγραφών που θα χτυπάει τις μεγάλες διοργανώσεις κάθε χρόνο.

Αυτό το διαπιστώσαμε πέρυσι , όταν ο  Ολυμπιακός έκανε ένα τρομερό παιχνίδι κόντρα στην μεγάλη Άρσεναλ και πήρε την πρόκριση μέσα στο Λονδίνο με το γκολ του Ελ-Αραμπί στο 120'. Ο Ολυμπιακός δεν μάσησε από την κατάσταση με τον ιό πήγε τον Αύγουστο στην Αγγλία και εκεί που θα κατέρρεε άλλες χρονιές στάθηκε στα πόδια του και κυνήγησε το όνειρο, το οποίο στο τέλος δεν πραγματοποιήθηκε. 


Φέτος ήταν μια διαφορετική ιστορία. 

Ο Ολυμπιακός μπήκε με τον αέρα του φαβορί μετά το 4-2 του πρώτου παιχνιδιού κόντρα στην PSV, αλλά έκανε το χειρότερο δυνατό πρώτο ημίχρονο απέναντι στους Ολλανδούς. Σε άλλη χρονιά η ομάδα θα δεχόταν 4-5 γκολ και θα έφευγε εύκολα από την διοργάνωση.

Ο Ολυμπιακός όμως σε ένα μέτριο βράδυ πήρε την πρόκριση, δείχνοντας πως στην Ευρώπη ήρθε για να μείνει.

Ο Ολυμπιακός έχει ανέβει επίπεδο σε σχέση με το παρελθόν, έχει αποκτήσει μέταλλο και κυρίως έχει πλάνο σωστά σχεδιασμένο ώστε και στο πρωτάθλημα να κυριαρχεί αλλά στην Ευρώπη να κάνει το μεγάλο βήμα που τόσο θέλει..


Ο Ολυμπιακός πλέον βρίσκεται σε next-level επίπεδο, προσπαθώντας να βελτιώσει κάθε μέρα τον εαυτό του για να πετύχει παραπάνω πράγματα. Οι "ερυθρόλευκοι " φαίνεται να έχουν ξεπεράσει τα κολλήματα του παρελθόντος στην Ευρώπη και είναι έτοιμοι για το κάτι παραπάνω σε έναν τέτοιο θεσμό, θέλοντας να χτυπήσουν την πόρτα των μεγάλων κλαμπ και της Ελίτ της Ευρώπης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κύπελλο Ελλάδος: Ήττα και πρόωρος αποκλεισμός για τον ΟΦΗ

 Άτυχος και μάλλον άστοχος στάθηκε ο ΟΦΗ στο σημερινό (20/10) παιχνίδι με την Κηφισιά ενόψει της 5ης φάσης του κυπέλου Ελλάδος, όπου η Αθηναϊκή ομάδα προκρίθηκε νικώντας τον ΟΦΗ με 1-0. Ο ΟΦΗ συνεχίζει τις μη ικανοποιητικές εμφανίσεις πληρώνοντας τα λάθη των μεταγραφών που άργησαν να γίνου από την αρχή της σεζόν. Οι Κρητικοί ταξίδεψαν στην Αθήνα όπου αντιμετώπισαν σήμερα (20/10( την Κηφισιά για την 5η φάση του κυπέλου Ελλάδος. Οι Κρητικοί μπήκαν στο παιχνίδι με «κατεβασμένα ρολά» καθώς η απόδοση του ήταν κακή μη βγάζοντας φάσεις και ιδίως στο 1ο ημίχρονο, σε αντίθεση με την Κηφισιά η οποία μπήκε απειλητικά από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Η Κηφισιά άνοιξε το σκορ στο 2ο ημίχρονο στο 64' με τον Κουιρουκίδη και πήρε το εισιτήριο για τους «16» του της διοργάνωσης. Οι «ασπρόμαυροι» από την άλλη εκτός από την απογοητευτική εμφάνιση και τον αποκλεισμό, επιστρέφουν Κρήτη με τραυματίες και μάλιστα με βασικούς παίκτες, αφού οι Ντιουσέ, Μεγιάδο και Γιαννούλης αποχώρησαν από το ματς λόγω ενοχλήσεων

Προκριματικά ευρωπαϊκού πρωταθλήματος βολλευ γυναικών, η Εθνική μας ομάδα νίκησε την Αυστρία.

Λάρισα, 9/5/2021, η Ελληνική ομάδα νίκησε και την Αυστρία με 3-0 σετ, 25-14,25-8,25-18 και με τρεις συνεχόμενες νίκες βαδίζει προς την πρόκριση σε ακόμη μια τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η εμφάνιση μας ήταν πολύ καλή και αγωνίστηκαν μάλιστα και οι δέκα από τις δώδεκα αθλήτριες. Ο επόμενος γύρος θα διοργανωθεί στο σταγερ της Αυστρίας και αναμένουμε την τυπική επικύρωση της πρόκρισης.

Προκριματικά ευρωπαϊκού πρωταθλήματος βολλευ ανδρών, η Εθνική μας νίκησε και το Αζερμπαϊτζάν.

Τιφλίδα, 9/5/2021, η Εθνική μας μετά από ακόμα μια καλή εμφάνιση νίκησε εύκολα και το Αζερμπαϊτζάν με 3-0 σετ. 25-21,25-19,25-18. Ξεχώρισε για άλλη μια φορά ο πρωτοψάλτης με 11 πόντους και εντυπωσίασε με πολύ αποτελεσματική απόδοση ο νεαρός Νικόλαος Μίλης με 12 πόντους. Πλέον ο δεύτερος γύρος που θα κρίνει την πρόκριση θα παιχτεί στο Μαυροβούνιο το ερχόμενο σαββατοκύριακο.