Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΕΚ ακατάλληλη για καρδιακούς

Η ΑΕΚ ενώ έδειχνε ότι έχει τελειώσει το παιχνίδι όντας μπροστά με 2-0 στο 70' μόνο εύκολο τελικά δεν ήταν να γίνει αυτό. Έγινε 2-2 στο 80', χάνει πέναλτι η ΑΕΛ στις καθυστερήσεις για το 3-3 και στο τέλος κέρδισαν οι φιλοξενούμενοι με 4-2.
Η «Ένωση» μετά από ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, πήγε προηγούμενη 2-0 (δύο γκολ του Ολιβέιρα) στα αποδυτήρια. Για να δει τους γηπεδούχους στο δεύτερο να ισοφαρίζουν με δύο τέρματα σε ένα δεκάλεπτο στο 70' και στο 80' και τον Αλμπάνη να της δίνει ξανά προβάδισμα στο 90'. Ωστόσο, το ματς είχε και συνέχεια, με τον Μουκαντζό να χάνει πέναλτι στο 90'+5' και μαζί την ευκαιρία να ισοφαρίσει για την ΑΕΛ, η οποία είδε με τη σειρά της τους γηπεδούχους να σκοράρουν με τον Σιμάνσκι στο 90'+7.
Ο Χιμένεθ ξεκίνησε με 4-4-2 με έναν μόνο κόφτη τον Σιμάνσκι και τον Μάνταλο δίπλα του. Το εκμεταλλεύτηκε αυτό η ΑΕΛ στο δεύτερο ημίχρονο που δεν είχαν τον ίδιο υψηλό ρυθμό οι παίκτες της ΑΕΚ και πήρε το κέντρο έχοντας έναν κόφτη παραπάνω στο 4-1-4-1 του Φέστα και έναν παίχτη παραπάνω επίσης στο χώρο του κέντρου.
Η ΑΕΚ εκμεταλλευόμενη και τη φουλ επιθετική σύνθεσή της μπήκε «φορτσάτη» από το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Πίεζε αρκετά ψηλά, επέβαλε τον ρυθμό της και κατάφερε να δημιουργήσει μία σειρά από ευκαιρίες στο πρώτο εικοσάλεπτο. Μάλιστα, μπόρεσε να εξαργυρώσει την υπεροχή της χάρη στον Ολιβέιρα. Στο 11' ο Μαξιμένκο γύρισε απρόσεκτα την μπάλα προς τον τον Μπάγιτς, ο Πορτογάλος φορ κυνήγησε τη φάση καταφέρνοντας να την «τσιμπήσει», με τον με τον Μπάγιτς να τον ρίχνει κάτω. Ο κ. Γκορτσίλας λαμβάνοντας το «OK» από το VAR έδωσε την παράβαση, με τον επιθετικό της «Ένωσης» να αναλαμβάνει ο ίδιος την εκτέλεση, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του (1-0 στο 14')
Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι έριξαν τον υψηλό Ρυθμό του παιχνιδιού, παραχωρώντας την πρωτοβουλία των κινήσεων στους γηπεδούχους, οι οποίοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να φέρουν το ματς στα ίσα στο 37', όταν ο Ακούνια έπιασε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, ύστερα από εξαιρετική σέντρα του Μπεν Χατίρα, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Αθανασιάδη. 'Εξι λεπτά αργότερα (43'), καθώς ο Γκαρσία βρήκε με ωραία σέντρα τον Ολιβέιρα, ο οποίος διπλασίασε τόσο τα δικά του τέρματα, όσο και της ομάδας του με πολύ ωραία κεφαλιά. Γράφοντας για την ΑΕΚ το 2-0, το οποίο ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Το πρώτο εικοσάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου κύλησε χωρίς πολλές ευκαιρίες εξαιρουμένου ενός εξαιρετικού ενός πολύ ωραίου σουτ του Γκαρσία στο 48'. Και ενώ όλα έδειχναν ότι το ματς εξελισσόταν σε ανάλογο τέμπο, από το 70' και μετά η ΑΕΛ το «αναψε» με δύο τέρματα εντός δεκαλέπτου. Την αρχή έκανε ο Νικολιάς (71') με αριστερό σουτ, για να ισοφαρίσει σε 2-2 στο 80' ο Ακούνια με ένα «κεραυνό» εντός μεγάλης περιοχής. Η «Ένωση» προσπάθησε να αντιδράσει, αύξησε την πίεσή της και εντέλει πήρε εκ νέου προβάδισμα με τον Αλμπάνη στο 90' (το σουτ του κόντραρε στον Χουσίνο).

Βέβαια, τα... καρδιακά δεν άργησαν να έρθουν. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γκαρία υπέπεσε σε πέναλτι, παράβαση που έδωσε ο κ. Γκορτσίλας μέσω VAR. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μουκαντζό, με τον Αθανασιάδη να του λέει «όχι» και τον Σιμάνσκι να κλειδώνει την επικράτηση της ομάδας του στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων με γκολ (4-2) στις καθυστερήσεις.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Μπάγιτς, Γκράουρ (63’ Μπέρτος), Ζίζιτς, Μακσιμένκο, Γιακιμόφσκι, Στίφλερ (53’ Νικολιάς), Κολομπίνο, Μιλοσάβλιεβιτς (63’ Μουκαντζό), Μπεν Χατίρα, Ακούνια, Νούνιτς (87’ Χουσίνο).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Μπακάκης (54’ Νταντσένκο), Νεντελτσιάρου, Λάτσι, Λόπες, Γκαρσία, Σιμάνσκι, Μάνταλος, Τάνκοβιτς (74’ Αλμπάνης), Ολιβέιρα (74’ Σιμόες), Ανσαριφάρντ.

Στον πάγκο για τους γηπεδούχους: Νάγκι, Καρανίκας, Σπαρβ, Τσόσιτς, Τρούγιτς.

Στον πάγκο για τους φιλοξενούμενους: Τσιντώτας, Τσιγκρίνσκι, Χνιντ, Μιτάι, Χριστόπουλος.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κύπελλο Ελλάδος: Ήττα και πρόωρος αποκλεισμός για τον ΟΦΗ

 Άτυχος και μάλλον άστοχος στάθηκε ο ΟΦΗ στο σημερινό (20/10) παιχνίδι με την Κηφισιά ενόψει της 5ης φάσης του κυπέλου Ελλάδος, όπου η Αθηναϊκή ομάδα προκρίθηκε νικώντας τον ΟΦΗ με 1-0. Ο ΟΦΗ συνεχίζει τις μη ικανοποιητικές εμφανίσεις πληρώνοντας τα λάθη των μεταγραφών που άργησαν να γίνου από την αρχή της σεζόν. Οι Κρητικοί ταξίδεψαν στην Αθήνα όπου αντιμετώπισαν σήμερα (20/10( την Κηφισιά για την 5η φάση του κυπέλου Ελλάδος. Οι Κρητικοί μπήκαν στο παιχνίδι με «κατεβασμένα ρολά» καθώς η απόδοση του ήταν κακή μη βγάζοντας φάσεις και ιδίως στο 1ο ημίχρονο, σε αντίθεση με την Κηφισιά η οποία μπήκε απειλητικά από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Η Κηφισιά άνοιξε το σκορ στο 2ο ημίχρονο στο 64' με τον Κουιρουκίδη και πήρε το εισιτήριο για τους «16» του της διοργάνωσης. Οι «ασπρόμαυροι» από την άλλη εκτός από την απογοητευτική εμφάνιση και τον αποκλεισμό, επιστρέφουν Κρήτη με τραυματίες και μάλιστα με βασικούς παίκτες, αφού οι Ντιουσέ, Μεγιάδο και Γιαννούλης αποχώρησαν από το ματς λόγω ενοχλήσεων

Προκριματικά ευρωπαϊκού πρωταθλήματος βολλευ γυναικών, η Εθνική μας ομάδα νίκησε την Αυστρία.

Λάρισα, 9/5/2021, η Ελληνική ομάδα νίκησε και την Αυστρία με 3-0 σετ, 25-14,25-8,25-18 και με τρεις συνεχόμενες νίκες βαδίζει προς την πρόκριση σε ακόμη μια τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η εμφάνιση μας ήταν πολύ καλή και αγωνίστηκαν μάλιστα και οι δέκα από τις δώδεκα αθλήτριες. Ο επόμενος γύρος θα διοργανωθεί στο σταγερ της Αυστρίας και αναμένουμε την τυπική επικύρωση της πρόκρισης.

Προκριματικά ευρωπαϊκού πρωταθλήματος βολλευ ανδρών, η Εθνική μας νίκησε και το Αζερμπαϊτζάν.

Τιφλίδα, 9/5/2021, η Εθνική μας μετά από ακόμα μια καλή εμφάνιση νίκησε εύκολα και το Αζερμπαϊτζάν με 3-0 σετ. 25-21,25-19,25-18. Ξεχώρισε για άλλη μια φορά ο πρωτοψάλτης με 11 πόντους και εντυπωσίασε με πολύ αποτελεσματική απόδοση ο νεαρός Νικόλαος Μίλης με 12 πόντους. Πλέον ο δεύτερος γύρος που θα κρίνει την πρόκριση θα παιχτεί στο Μαυροβούνιο το ερχόμενο σαββατοκύριακο.