Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νίκη και πρωτιά για τον Εργοτέλη

 


Ο Εργοτέλης υποδέχθηκε απόψε την Παναχαϊκή στο « Παγκρήτιο» ενόψει της 10ης αγωνιστικής. Οι Πατρινοί έχουν σημειώσει μία ικανοποιητική έως τώρα πορεία στο πρωτάθλημα, ενώ οι «κιτρινόμαυροι» αν και δεν ξεκίνησαν τη σεζόν με τον καλύτερο τρόπο, έχουν καταγράψει 5 νίκες.

Οι Ηρακλειώτες κυριαρχούσαν στο παιχνίδι έχασαν όμως πολλές ευκαιρίες. Τελικά στο 2ο ημίχρονο «λυτρώθηκαν» με τον Μπουρσέλη ο οποίος έδωσε τη νίκη στην ομάδα του, και την πρώτη θέση, έχοντας πλέον 19 βαθμούς.

Το παιχνίδι:

Α΄ ημίχρονο

Δυναμικά μπήκαν στην αναμέτρηση οι γηπεδούχοι αποφασισμένοι να κατακτήσουν τη 1η θέση. Μόλις στα 30 δευτερόλεπτα κέρδισαν φάουλ, το οποίο εκτέλεσε ο Ποζατζίδης, απομάκρυναν όμως οι αμυντικοί της Παναχαϊκής. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να βγουν μπροστά στο 3ο λεπτό, έδιωξε όμως άμεσα ο Κωστανάσιος. Στο 7΄ ο Εργοτέλης έκανε την πρώτη του αξιόλογη φάση με τον Τσέλιο, ο οποίος βρήκε χώρο μπήκε στη μεγάλη περιοχή, σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Οι «κιτρινόμαυροι» υπερίσχυαν στο πρώτο ημίχρονο απειλώντας συχνά τους Πατρινούς. Στο 13΄ οι γηπεδούχοι έχασαν την ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ καταγράφοντας την δεύτερη καλή τους τελική με τον Τσέλιο, ο Κολοβούρης όμως δεν του άφησε τα περιθώρια να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του. Οι Ηρακλειώτες συνέχισαν τις επιθέσεις και τις συχνές «επισκέψεις» στην εστία των Πατρινών, όμως η άμυνα της Παναχαϊκής δεν άφηνε περιθώρια στους γηπεδούχους για να σκοράρουν.

Στο μισάωρο του αγώνα η Παναχαϊκή βγήκε στην αντεπίθεση και κατέγραψε την πρώτη της καλή της τελική στο 31΄με τον Γιοπύση, όπου σούταρε εύστοχα από το κέντρο έσωσε όμως ο Κατσιμήτρος, καθώς ο Αραβίδης βρισκόταν μόνος του στην εστία των γηπεδούχων και δεν είχε πολλά περιθώρια να κάνει κάτι.  Στο 33΄ οι Παρεινοί έχασαν ξανά την ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, πάλι με πρωταγωνιστή τον Χρήστο Γιούση, Ο Αραβίδης πάσαε από τα αριστερά ο Γιούσης μπήκε στη μεγάλη περιοχή σούταρε, ο Κτασιμήτρος επενέβη εγκαίρως μαζεύοντας τη μπάλα.

Στο 39΄ ο  Εργοτέλης βγήκε ξανά μπροστά με τον Άπι σούταρε από το κέντρο η μπάλα βγήκε κόρνερ. Στην εκτέλεση του κόρνερ από τον Τσέλιο, ο Μανσουσάκης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο κάθετο δοκάρι, χάνοντας την καλύτερη τους τελική έως τώρα οι «κιτρινόμαυροι». Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι κέρδισαν ένα φάουλ το οποίο θα εκτελούσε ο Μπάτζιος στη συνέχεια όμως ο ρέφερι της αναμέτρησης Τσαμούρης, σφύριξε για τη λήξη. Το πρώτο ημίχρονο με τις χαμένες ευκαιρίες και των δύο ομάδων και κυρίως του Εργοτέλη, καθώς κυριαρχούσε στο πρώτο μέρος του παιχνιδιού έληξε στο 0-0.

Β'  ημίχρονο

Στο 51΄ ο Εργοτέλης κέρδισε φάουλ το οποίος εκτέλεσε ο Ποζατζίδης, η μπάλα βγήκε κόρνερ και εκτέλεσε ξανά ο Πόζα, πέρασε ανώδυνα όμως η μπάλα από την εστία του Κολοβούρη. Στο 56΄ο Κοκκίνης βγήκε μπροστά και επιχείρησε να απειλήσει την Παναχαϊκή τον έκοψε ο Πλιάτσικας και η μπάλα κατέληξε κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Τσέλιος άψογα και για άλλη μία φορά οι γηπεδούχοι έφτασαν μία «ανάσα» από το γκολ και έχασαν άλλη μία δυνατή ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ.

Στο 60΄ η Παναχαϊκή κέρδισε κόρνερ, το οποίο απομάκρυναν άμεσα οι αμυντικοί της Ηρακλειώτικης ομάδας. Στο 66΄ οι γηπεδούχοι έχασαν άλλη μία απίθανη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ με τον Μανουσάκη, η μπάλα «έσκασε» στο οριζόντιο δοκάρι. Και στο 2ο ημίχρονο η ομάδα του Γ. Ταουσιάνη κυριαρχούσε στον αγωνιστικό χώρο, αλλά η τύχη μάλλον δεν ήταν με το μέρος της, καθώς έχασε αρκετές αξιόλογες φάσεις.

Στο 71΄ο Μπουρσέλης λίγο μετά την είσοδο του στο παιχνίδι,  «λύτρωσε» τον Εργοτέλη ανοίγοντας το σκορ, περνώντας με ευστοχία την άμυνα της Παναχαϊκής μπήκε ανενόχλητος στη μεγάλη περιοχή και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με ένα όμορφο γκολ. Στο 83΄ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν φάουλ το οποίο εκτελέστηκε από τα αριστερά, η άμυνα του Εργοτέλη απομάκρυνε εγκαίρως. Στο 88΄οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να βγουν μπροστά με τριπλή συνεχόμενη προσπάθεια, την οποία έκοψε η άμυνα του Εργοτέλη.

Οι Πατρινοί προσπάθησαν μέχρι και τα τελευταία λεπτά να ισοφαρίσουν οι γηπεδούχοι όμως ήταν αποφασισμένοι να πάρουν τη νίκη, το οποίο και πέτυχαν.










Συνθέσεις:

Εργοτέλης ( Γιάννης Ταουσιάνης): Κατσιμήτρος, Κατσούρι,  Μπάτζιος, Μαζουλουξής, Πεϊος, Τσέλιος ( Μπουτσάκης 64΄), Αμπντουλαχί ( Πατρινός 86΄), Μανουσάκης, Τάιρον ( Κοκκίνης 46΄), Κωστανάσιος ( Μπουρσέλης 64΄), Ποζατζίδης ( Σερβιλάκης 56΄)

Παναχαϊκή ( Νίκος Παπαδόπουλος): Κολοβούρης, Αποστολόπουλος, Πλιάτσικας, Λαρέα ( Τσεράτι 68΄), Ανάκογλου, Πατάπης, Γιούσης, Πάνος( Παπαδόπουλος 85΄), Αραβίδης, Μουστακόπουλος ( Μασούρας 85΄), Μπάτροβιτς( Κόκας 68 ΄)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κύπελλο Ελλάδος: Ήττα και πρόωρος αποκλεισμός για τον ΟΦΗ

 Άτυχος και μάλλον άστοχος στάθηκε ο ΟΦΗ στο σημερινό (20/10) παιχνίδι με την Κηφισιά ενόψει της 5ης φάσης του κυπέλου Ελλάδος, όπου η Αθηναϊκή ομάδα προκρίθηκε νικώντας τον ΟΦΗ με 1-0. Ο ΟΦΗ συνεχίζει τις μη ικανοποιητικές εμφανίσεις πληρώνοντας τα λάθη των μεταγραφών που άργησαν να γίνου από την αρχή της σεζόν. Οι Κρητικοί ταξίδεψαν στην Αθήνα όπου αντιμετώπισαν σήμερα (20/10( την Κηφισιά για την 5η φάση του κυπέλου Ελλάδος. Οι Κρητικοί μπήκαν στο παιχνίδι με «κατεβασμένα ρολά» καθώς η απόδοση του ήταν κακή μη βγάζοντας φάσεις και ιδίως στο 1ο ημίχρονο, σε αντίθεση με την Κηφισιά η οποία μπήκε απειλητικά από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Η Κηφισιά άνοιξε το σκορ στο 2ο ημίχρονο στο 64' με τον Κουιρουκίδη και πήρε το εισιτήριο για τους «16» του της διοργάνωσης. Οι «ασπρόμαυροι» από την άλλη εκτός από την απογοητευτική εμφάνιση και τον αποκλεισμό, επιστρέφουν Κρήτη με τραυματίες και μάλιστα με βασικούς παίκτες, αφού οι Ντιουσέ, Μεγιάδο και Γιαννούλης αποχώρησαν από το ματς λόγω ενοχλήσεων

Προκριματικά ευρωπαϊκού πρωταθλήματος βολλευ γυναικών, η Εθνική μας ομάδα νίκησε την Αυστρία.

Λάρισα, 9/5/2021, η Ελληνική ομάδα νίκησε και την Αυστρία με 3-0 σετ, 25-14,25-8,25-18 και με τρεις συνεχόμενες νίκες βαδίζει προς την πρόκριση σε ακόμη μια τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η εμφάνιση μας ήταν πολύ καλή και αγωνίστηκαν μάλιστα και οι δέκα από τις δώδεκα αθλήτριες. Ο επόμενος γύρος θα διοργανωθεί στο σταγερ της Αυστρίας και αναμένουμε την τυπική επικύρωση της πρόκρισης.

Προκριματικά ευρωπαϊκού πρωταθλήματος βολλευ ανδρών, η Εθνική μας νίκησε και το Αζερμπαϊτζάν.

Τιφλίδα, 9/5/2021, η Εθνική μας μετά από ακόμα μια καλή εμφάνιση νίκησε εύκολα και το Αζερμπαϊτζάν με 3-0 σετ. 25-21,25-19,25-18. Ξεχώρισε για άλλη μια φορά ο πρωτοψάλτης με 11 πόντους και εντυπωσίασε με πολύ αποτελεσματική απόδοση ο νεαρός Νικόλαος Μίλης με 12 πόντους. Πλέον ο δεύτερος γύρος που θα κρίνει την πρόκριση θα παιχτεί στο Μαυροβούνιο το ερχόμενο σαββατοκύριακο.