Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εργοτέλης - Χανιά ( 0-1 )Πήρε τη νίκη στο τέλος με σωτήρα Δημητριάδη


Στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής ο Εργοτέλης φιλοξένησε στο « Παγκρήτιο στάδιο» τα Χανιά για το πολυαναμενόμενο κρητικό ντέρμπι, στο οποίο είχαν επικρατήσει με 1-0 οι «κιτρινόμαυροι» στο προηγούμενο μεταξύ τους παιχνίδι στα Χανιά.

Το παιχνίδι:

Α΄ ημίχρονο:

Φουριόζοι μπήκαν οι φιλοξενούμενοι στο παιχνίδι πιέζοντας αρκετά τον Εργοτέλη και έχοντας την περισσότερη κατοχή σχεδόν σε όλο το πρώτο μισάωρο του αγώνα. Τα Χανιά έκαναν την πρώτη τους καλή τελική μόλις στο 4ο λεπτό, αλλά η μπάλα κατέληξε στο τέλος άουτ. Από 'κει και πέρα η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου κέρδιζε απανωτά φάουλ και κόρνερ, η άμυνα όμως των «κιτρινόμαυρων»» δεν τους άφηνε πολλά περιθώρια. Δύο αξιόλογες φάσεις για γκολ έχασαν τα Χανιά, όπου εκμεταλλεύτηκαν  την κενή εστία η μπάλα κατέληξε όμως και τις δύο φορές «ξυστά» από το τέρμα και άουτ.

Σχεδόν στα μισά του αγώνα οι γηπεδούχοι άρχισαν να βγαίνουν  μπροστά με την πρώτη τους καλή τελική να καταγράφεται στο 27΄ με τον Μανουσάκη και στη συνέχεια με τον Κωστανάσιο ένα πολύ εύστοχο σουτ, το οποίο μάζεψε στη συνέχεια ο γκολκίπερ των Χανίων. To πρώτο ημίχρονο είχε ένταση και χαμένες ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες και έληξε χωρίς γκολ.

Β΄ ημίχρονο

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν εξίσου δυνατά και στο 2ο ημίχρονο και με την πρώτη αναγκαστική τους αλλαγή, με τον Αναστασόπουλο να παίρνει τη θέση του τραυματία Ρέτζα. Στο 49΄με ένα λάθος του Μπάτζιο τα Χανιά κερδίζουν φάουλ, η μπάλα όμως μπλόκαρε στο τοίχος. Στο 60΄ ο Εργοτέλης έχασε μία μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 1-0, κερδίζοντας  φαόυλ το οποίο εκτέλεσε ο Μπουρσέλης στη συνέχεια επιχείρησε κεφαλιά ο Μπάτζιος η μπάλα όμως κατέληξε άουτ. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν και στο 2ο ημίχρονο να πιέζουν τον Εργοτέλη, κάνοντας συχνές επιθέσεις στην εστία τους, χωρίς όμως να καταφέρουν να σκοράρουν. Στο 78΄ τα Χανιά έφτασαν μία ανάσα από το γκολ με τον Δημητριάδη, ο οποίος μπήκε στη μεγάλη περιοχή ο Κατσιμήτρος ήταν μόνος του, αλλά εν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 85΄οι γηπεδούχοι κέρδισαν φάουλ σε ευνοϊκό σημείο η μπάλα όμως βρήκε το τοίχος βγαίνοντας κόρνερ. Στην εκτέλεση του κόρνερ μάζεψε άμεσα ο Κουτσαβασίλης. Στο 87΄ οι γηπεδούχοι κέρδισαν άλλο ένα φάουλ σε πολύ καλό σημείο επενέβη άμεσα όμως διώχνοντας με γροθιές ο τερματοφύλακας των Χανίων. Τελικά οι φιλοξενούμενοι πήραν «ανάσα» στις καθυστερήσεις στο 93΄με το τέρμα του Δημητριάδη.




Συνθέσεις:

Εργοτέλης( Γιάννης Ταουσιάννης): Κτατσιμήτρος, Κατσούρι, Ποζατζίδης ( Σερβιλάκης 81΄), Μπάτζιος, Μαζουλουξής, Πέϊος, Μπουτσάκης ( Αλεξάκης 81΄), Άπι ( Τσέλιος 55΄), Κωστανάσιος ( Πατρινός 75΄), Κόντρααντ ( Μπουρσέλης 55΄μ ), Μανουσάκης

Χανιά ( Νίκος Παπαδόπουλος): Κουτγβατζίδης, Γρομητσάρης, Ανδρέου, Ρέτζας ( Αναστασόπουλος 48΄), Καμαρά, Παναγιωτούδης ( Γκίνο 89΄), Πλέγας 9 Δημητριάδης 66΄), Καρλίτος, Βρετός ( Μασένα 57΄), Βασιλογιάννης ( Σουντουρά 90 ΄), Διαμαντόπουλος




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κύπελλο Ελλάδος: Ήττα και πρόωρος αποκλεισμός για τον ΟΦΗ

 Άτυχος και μάλλον άστοχος στάθηκε ο ΟΦΗ στο σημερινό (20/10) παιχνίδι με την Κηφισιά ενόψει της 5ης φάσης του κυπέλου Ελλάδος, όπου η Αθηναϊκή ομάδα προκρίθηκε νικώντας τον ΟΦΗ με 1-0. Ο ΟΦΗ συνεχίζει τις μη ικανοποιητικές εμφανίσεις πληρώνοντας τα λάθη των μεταγραφών που άργησαν να γίνου από την αρχή της σεζόν. Οι Κρητικοί ταξίδεψαν στην Αθήνα όπου αντιμετώπισαν σήμερα (20/10( την Κηφισιά για την 5η φάση του κυπέλου Ελλάδος. Οι Κρητικοί μπήκαν στο παιχνίδι με «κατεβασμένα ρολά» καθώς η απόδοση του ήταν κακή μη βγάζοντας φάσεις και ιδίως στο 1ο ημίχρονο, σε αντίθεση με την Κηφισιά η οποία μπήκε απειλητικά από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Η Κηφισιά άνοιξε το σκορ στο 2ο ημίχρονο στο 64' με τον Κουιρουκίδη και πήρε το εισιτήριο για τους «16» του της διοργάνωσης. Οι «ασπρόμαυροι» από την άλλη εκτός από την απογοητευτική εμφάνιση και τον αποκλεισμό, επιστρέφουν Κρήτη με τραυματίες και μάλιστα με βασικούς παίκτες, αφού οι Ντιουσέ, Μεγιάδο και Γιαννούλης αποχώρησαν από το ματς λόγω ενοχλήσεων

Προκριματικά ευρωπαϊκού πρωταθλήματος βολλευ γυναικών, η Εθνική μας ομάδα νίκησε την Αυστρία.

Λάρισα, 9/5/2021, η Ελληνική ομάδα νίκησε και την Αυστρία με 3-0 σετ, 25-14,25-8,25-18 και με τρεις συνεχόμενες νίκες βαδίζει προς την πρόκριση σε ακόμη μια τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η εμφάνιση μας ήταν πολύ καλή και αγωνίστηκαν μάλιστα και οι δέκα από τις δώδεκα αθλήτριες. Ο επόμενος γύρος θα διοργανωθεί στο σταγερ της Αυστρίας και αναμένουμε την τυπική επικύρωση της πρόκρισης.

Προκριματικά ευρωπαϊκού πρωταθλήματος βολλευ ανδρών, η Εθνική μας νίκησε και το Αζερμπαϊτζάν.

Τιφλίδα, 9/5/2021, η Εθνική μας μετά από ακόμα μια καλή εμφάνιση νίκησε εύκολα και το Αζερμπαϊτζάν με 3-0 σετ. 25-21,25-19,25-18. Ξεχώρισε για άλλη μια φορά ο πρωτοψάλτης με 11 πόντους και εντυπωσίασε με πολύ αποτελεσματική απόδοση ο νεαρός Νικόλαος Μίλης με 12 πόντους. Πλέον ο δεύτερος γύρος που θα κρίνει την πρόκριση θα παιχτεί στο Μαυροβούνιο το ερχόμενο σαββατοκύριακο.