Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νίκη με καλή εμφάνιση στην ''πρόβα τζενεράλε'' της Εθνικής .

 


Η Εθνική Ομάδα ενόψει του αγώνα της Τετάρτης κόντρα στην Γεωργία αντιμετώπισε σήμερα σε φιλικό αγώνα  την Ονδούρα με στόχο να κερδίσει και να αφήσει θετικές εντυπώσεις.

Ο Φαν'τ σιπ παρέταξε με αρκετές αλλαγές την ομάδα ,αφήνοντας βασικό μόνο τον Μάνταλο σε σχέση με το ματς της Ισπανίας δίνοντας παράλληλα θέση στο αρχικό σχήμα στον Φορτούνη ,τον Παυλίδη,τον Τζόλη και τον Γιακουμάκη .Με αυτόν τον τρόπο φάνηκε πως ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός ήθελε να δει  την ομάδα  πιο επιθετική και  να γίνεται δημιουργική στο κομμάτι της παραγωγής των φάσεων.

Πράγματι , η Ελλάδα προσπάθησε από νωρίς να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να γίνει απειλητική.Ο Φορτούνης μάλιστα νωρίς στο παιχνίδι πάτησε στην περιοχή, αξιοποιώντας την όμορφη πάσα του Σιώπη , σήκωσε κεφάλι και έδωσε στο ύψος του πέναλντι την πάσα στον Παυλίδη με τον τελευταίο να μην αστοχεί ,γράφοντας ετσι το 1-0. Η εθνική μας συνέχισε στον ίδιο ρυθμό έχοντας κι άλλες επισκέψεις στα καρέ της αντίπαλης άμυνας και ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ. Ο δραστήριος  Τζόλης στο πρώτο μέρος έχασε σημαντικές ευκαιρίες  τόσο μετά από ωραίο συνδιασμό στο 21' όσο και στην μεγάλη φάση του 33' που βρέθηκε μόνος απέναντι στην αντίπαλη εστία αλλά αστόχησε. Στο 30' ο Πέτρος Μάνταλος λίγα μέτρα έξω από την περιοχή της Ονδούρας εξαπέλυσε ένα όμορφο συρτό σουτ με το αριστερό του πόδι ,αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Μένιβαρ. 

Ο Μπένγκτσον από μεριάς φιλοξενούμενων ,έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει το παιχνίδι ύστερα από λάθος του Μαυροπάνου ,αλλά το πλασέ κατέληξε στα χέρια του Σωκράτη Διούδη. Στο 40' η Ονδούρα κέρδισε ένα φάουλ κοντά στα καρέ του Έλληνα πορτιέρο ,όπου η εκτέλεσή του βρήκε στα σώματα των διεθνών μας και από σπόντα η μπάλα έφτασε στα πόδια του  Ροντρίγκεζ. Εκείνος επιχείρησε ένα δυνατό σουτ και η μπάλα κατέληξε στην αριστερή γωνία της γαλανόλευκης εστίας, φτάνοντας έτσι στην ισοφάριση που έμελλε να είναι και το σκορ του ημιχρόνου.

Φορτούνης ,Τζόλης και Γιακουμάκης άφησαν τις θέσεις τους με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου στους Λιμνιό, Μασούρα και Δουβίκα με τον φορ του Βόλου να  πραγματοποιεί το ανεπίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα της εθνικής .Με την ίδια επιθετική διάθεση ξεκίνησε και στο δεύτερο μέρος η εθνική με τον Μασούρα να πλαγιοκοπεί ωραία από τα αριστερά  και να βγάζει την σέντρα ,γλυστρώντας μάλιστα, με στόχο τον Παυλίδη. Ο σέντερ φορ της Βίλεμ με μία δυνατή κεφαλία θα ευστοχήσει και θα διπλασιάσει τα τέρματά του. Η Ελληνική ομάδα κατάφερε περνώντας τα λεπτά να ελέγξει τον ρυθμό χωρίς να επιτρέψει στην Ονδούρα να την απειλήσει ιδιαίτερα.

Το αποτέλεσμα έμεινε μέχρι τέλους βρίσκοντας την Εθνική νικήτρια με 2-1 αναπτερώνοντας κι άλλο το ηθκό των παιχτών για τον πολύ σημαντικό αγώνα της Τετάρτης απέναντι στην Γεωργία.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κύπελλο Ελλάδος: Ήττα και πρόωρος αποκλεισμός για τον ΟΦΗ

 Άτυχος και μάλλον άστοχος στάθηκε ο ΟΦΗ στο σημερινό (20/10) παιχνίδι με την Κηφισιά ενόψει της 5ης φάσης του κυπέλου Ελλάδος, όπου η Αθηναϊκή ομάδα προκρίθηκε νικώντας τον ΟΦΗ με 1-0. Ο ΟΦΗ συνεχίζει τις μη ικανοποιητικές εμφανίσεις πληρώνοντας τα λάθη των μεταγραφών που άργησαν να γίνου από την αρχή της σεζόν. Οι Κρητικοί ταξίδεψαν στην Αθήνα όπου αντιμετώπισαν σήμερα (20/10( την Κηφισιά για την 5η φάση του κυπέλου Ελλάδος. Οι Κρητικοί μπήκαν στο παιχνίδι με «κατεβασμένα ρολά» καθώς η απόδοση του ήταν κακή μη βγάζοντας φάσεις και ιδίως στο 1ο ημίχρονο, σε αντίθεση με την Κηφισιά η οποία μπήκε απειλητικά από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Η Κηφισιά άνοιξε το σκορ στο 2ο ημίχρονο στο 64' με τον Κουιρουκίδη και πήρε το εισιτήριο για τους «16» του της διοργάνωσης. Οι «ασπρόμαυροι» από την άλλη εκτός από την απογοητευτική εμφάνιση και τον αποκλεισμό, επιστρέφουν Κρήτη με τραυματίες και μάλιστα με βασικούς παίκτες, αφού οι Ντιουσέ, Μεγιάδο και Γιαννούλης αποχώρησαν από το ματς λόγω ενοχλήσεων

Προκριματικά ευρωπαϊκού πρωταθλήματος βολλευ γυναικών, η Εθνική μας ομάδα νίκησε την Αυστρία.

Λάρισα, 9/5/2021, η Ελληνική ομάδα νίκησε και την Αυστρία με 3-0 σετ, 25-14,25-8,25-18 και με τρεις συνεχόμενες νίκες βαδίζει προς την πρόκριση σε ακόμη μια τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η εμφάνιση μας ήταν πολύ καλή και αγωνίστηκαν μάλιστα και οι δέκα από τις δώδεκα αθλήτριες. Ο επόμενος γύρος θα διοργανωθεί στο σταγερ της Αυστρίας και αναμένουμε την τυπική επικύρωση της πρόκρισης.

Προκριματικά ευρωπαϊκού πρωταθλήματος βολλευ ανδρών, η Εθνική μας νίκησε και το Αζερμπαϊτζάν.

Τιφλίδα, 9/5/2021, η Εθνική μας μετά από ακόμα μια καλή εμφάνιση νίκησε εύκολα και το Αζερμπαϊτζάν με 3-0 σετ. 25-21,25-19,25-18. Ξεχώρισε για άλλη μια φορά ο πρωτοψάλτης με 11 πόντους και εντυπωσίασε με πολύ αποτελεσματική απόδοση ο νεαρός Νικόλαος Μίλης με 12 πόντους. Πλέον ο δεύτερος γύρος που θα κρίνει την πρόκριση θα παιχτεί στο Μαυροβούνιο το ερχόμενο σαββατοκύριακο.