Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι Τρεις (έως τώρα) μεγάλες απογοητεύσεις των κορυφαίων πρωταθλημάτων

 




Στην φετινή σεζόν έχουμε παρατηρήσει ομάδες που περιμέναμε να εντυπωσιάσουν στην αρχή της σεζόν αλλά τελικά ήταν κατώτερες των περιστάσεων και των προσδοκιών.



Τραυματισμοί, πίεση, διοικητικές αναταράξεις και κακό κλίμα στα αποδυτήρια ήταν μερικοί από τους λόγους που οι συγκεκριμένες ομάδες έχουν  μια απογοητευτική πορεία φέτος στις λίγκες τους. 

Ο El Niño από το Centrasports.gr σας παρουσιάζει τρεις περιπτώσεις ομάδων που απέχουν αρκετά μακριά από τους στόχους τους την φετινή χρονιά, στα πρωταθλήματα τους.


1) Λίβερπουλ.




Η κόκκινη πλευρά του Μερσέισαιντ έχει πληγεί από τους τραυματισμούς φέτος, καθώς η αρμάδα του Γιούργκεν Κλοπ παίζει αρκετά νωρίς χωρίς τον κορυφαίο της παίκτη πίσω, τον Βίρτζιλ Βαιν Ντάικ.
Εκτός από αυτό, η Λίβερπουλ αναγκάστηκε να παίζει για αρκετά μεγάλο διάστημα χωρίς στόπερ αφού όλοι οι κεντρικοί αμυντικοί της Λίβερπουλ είχαν ταλαιπωρηθεί από τραυματισμό.

Στο πρωτάθλημα,  η μάχη του τίτλου  χάθηκε στις αρχές της χρονιάς, ενώ το κερασάκι στην τούρτα μπήκε όταν την 27η αγωνιστική ηττήθηκε από την Φούλαμ και συμπλήρωσε τις έξι συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα.

Από την άλλη στο Τσάμπιονς Λιγκ παρουσιάζει μια υγεία, πέρασε μια δύσκολη αντίπαλο στους "16" και κοιτάζει πλέον τους προημιτελικούς.
Ωστόσο κανένας δεν περίμενε, την Λίβερπουλ σε κατάσταση να κυνηγάει την τετράδα στις αρχές της χρονιάς, ειδικά όταν έχει κάνει μια τέτοια προηγούμενη χρονιά.

Η Λίβερπουλ θα σώσει αρκετά δύσκολα την σεζόν άμα χάσει και το Τσάμπιονς Λιγκ αφού πλέον το πρωτάθλημα έχει χαθεί και στην τετράδα υπάρχουν αρκετοί διεκδικητές πλέον για τις θέσεις που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Αλλά σίγουρα οι κόκκινοι είναι εν μέρει δικαιολογημένοι αφού η ατυχία φέτος τους σημάδεψε για αρκετά μεγάλο διάστημα.




2) Γιουβέντους.




Σε αντίθεση με τους λαβωμένους πρωταθλητές Αγγλίας, η κατάσταση στην Μεγάλη Κυρία είναι πιο περίπλοκα. Η έλευση του Πίρλο σήμανε και ένα νέο πλάνο της ομάδας. Ο Ιταλός προπονητής Ναι μεν βελτίωσε κάπως την άμυνα της ομάδας από τις αρχές της σεζόν, αλλά είναι εκτός από όλους τους του στόχους.

Στο πρωτάθλημα η κυριαρχία των τελευταίων ετών φαίνεται να λήγει, αφού η Γιουβέντους είναι αρκετά πίσω από την πρωτοπόρο Ίντερ και η εικόνα της δεν φαίνεται να πείθει ιδιαίτερα. Ένας κάπως κουρασμένος Ρονάλντο, μία ομάδα που δεν μπορεί να καθαρίσει αντιπάλους που τις προηγούμενες χρονιές τους έκανε πλάκα, μία κατάσταση η οποία είναι μη αναστρέψιμη προς το παρόν.

Όσο για το Τσάμπιονς Λιγκ είδαμε για ακόμα μια φορά να την αποκλείει μια ομάδα που έχει λιγότερη ποιότητα από εκείνη δείχνοντας πως δεν έχει το μέταλλο των προηγούμενων ετών.

Τώρα το μόνο που μένει να δούμε είναι το καλοκαίρι της Γιουβέντους, το οποίο σίγουρα εάν δεν γίνει ένα μικρό θαύμα και κατακτηθεί το πρωτάθλημα, σίγουρα θα έχει αρκετό ενδιαφέρον, αφού μένει να δούμε άμα η διοίκηση θα συνεχίσει να εμπιστεύεται το πλάνο του Πίρλο και πως θα κινηθεί στο μεταγραφικό παζάρι.

3) Βαλένθια.




Μία ομάδα που πέρυσι έπαιζε "16" στους  Τσάμπιονς Λιγκ, φέτος να είναι στο -8 από τον υποβιβασμό. Οι νυχτερίδες σίγουρα είχαν έναν στόχο για φέτος ο οποίος όμως απομακρυνόταν κάθε φορά σχεδόν από την αρχή της σεζόν. Η φυγή των Παρέχο και Κοντογκμπιά δύο παικτών που κρατούσαν το κέντρο, δημιούργησε προβλήματα. Γκέδες και Γκαμειρό δεν είναι οι ίδιοι παίκτες που γνωρίζαμε, η αμυντική συγκέντρωση δεν υπάρχει και δέχεται εύκολα γκολ και σιγά σιγά το όλο κίνητρο χάθηκε.

Το κύπελλο θα μπορούσε να είναι ένας στόχος, αλλά οι νυχτερίδες έπεσαν πάνω στην καλή Σεβίλλη φέτος, η οποία τις απέκλεισε.

Παρόλα αυτά έχουμε δει αρκετές ομάδες να κάνουν μία κακή σεζόν και να επανέρχονται καλύτερες την επόμενη σεζόν αλλά η κατάσταση στην Βαλένθια δεν φαίνεται να είναι σε καλή κατάσταση και αν η διοίκηση δεν προχωρήσει σε αλλαγές το καλοκαίρι που θα έχουν ουσιαστικό ρόλο στην ομάδα τότε ίσως ούτε η επόμενη σεζόν θα πάει καλά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κύπελλο Ελλάδος: Ήττα και πρόωρος αποκλεισμός για τον ΟΦΗ

 Άτυχος και μάλλον άστοχος στάθηκε ο ΟΦΗ στο σημερινό (20/10) παιχνίδι με την Κηφισιά ενόψει της 5ης φάσης του κυπέλου Ελλάδος, όπου η Αθηναϊκή ομάδα προκρίθηκε νικώντας τον ΟΦΗ με 1-0. Ο ΟΦΗ συνεχίζει τις μη ικανοποιητικές εμφανίσεις πληρώνοντας τα λάθη των μεταγραφών που άργησαν να γίνου από την αρχή της σεζόν. Οι Κρητικοί ταξίδεψαν στην Αθήνα όπου αντιμετώπισαν σήμερα (20/10( την Κηφισιά για την 5η φάση του κυπέλου Ελλάδος. Οι Κρητικοί μπήκαν στο παιχνίδι με «κατεβασμένα ρολά» καθώς η απόδοση του ήταν κακή μη βγάζοντας φάσεις και ιδίως στο 1ο ημίχρονο, σε αντίθεση με την Κηφισιά η οποία μπήκε απειλητικά από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Η Κηφισιά άνοιξε το σκορ στο 2ο ημίχρονο στο 64' με τον Κουιρουκίδη και πήρε το εισιτήριο για τους «16» του της διοργάνωσης. Οι «ασπρόμαυροι» από την άλλη εκτός από την απογοητευτική εμφάνιση και τον αποκλεισμό, επιστρέφουν Κρήτη με τραυματίες και μάλιστα με βασικούς παίκτες, αφού οι Ντιουσέ, Μεγιάδο και Γιαννούλης αποχώρησαν από το ματς λόγω ενοχλήσεων

Προκριματικά ευρωπαϊκού πρωταθλήματος βολλευ γυναικών, η Εθνική μας ομάδα νίκησε την Αυστρία.

Λάρισα, 9/5/2021, η Ελληνική ομάδα νίκησε και την Αυστρία με 3-0 σετ, 25-14,25-8,25-18 και με τρεις συνεχόμενες νίκες βαδίζει προς την πρόκριση σε ακόμη μια τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η εμφάνιση μας ήταν πολύ καλή και αγωνίστηκαν μάλιστα και οι δέκα από τις δώδεκα αθλήτριες. Ο επόμενος γύρος θα διοργανωθεί στο σταγερ της Αυστρίας και αναμένουμε την τυπική επικύρωση της πρόκρισης.

Προκριματικά ευρωπαϊκού πρωταθλήματος βολλευ ανδρών, η Εθνική μας νίκησε και το Αζερμπαϊτζάν.

Τιφλίδα, 9/5/2021, η Εθνική μας μετά από ακόμα μια καλή εμφάνιση νίκησε εύκολα και το Αζερμπαϊτζάν με 3-0 σετ. 25-21,25-19,25-18. Ξεχώρισε για άλλη μια φορά ο πρωτοψάλτης με 11 πόντους και εντυπωσίασε με πολύ αποτελεσματική απόδοση ο νεαρός Νικόλαος Μίλης με 12 πόντους. Πλέον ο δεύτερος γύρος που θα κρίνει την πρόκριση θα παιχτεί στο Μαυροβούνιο το ερχόμενο σαββατοκύριακο.