Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στα προημιτελικά δια περιπάτου η Σίτι(Vid)

Με δύο γκολ πριν το 20λεπτο η Μάντσεστερ Σίτι καθάρισε (2-0) την Γκλάντμπαχ και πέρασε χαλαρά στους «8» του Champions League.

Πιο ξεκούραστα δεν μπορούσε να πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά του Champions League η Μάντσεστερ Σίτι.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα επιβλήθηκε 2-0 της Γκλάντμπαχ στη Βουδαπέστη σκοράροντας από –πολύ- νωρίς με Ντε Μπρόινε και Γκουντογκάν και με συνολικά σκορ 4-0 πήρε άνετα το εισιτήριο για την επόμενη φάση.


Οι Άγγλοι... προειδοποίησαν με τον Φόντεν στο 7’ και πέντε λεπτά αργότερα άνοιξαν το σκορ, με τον Ντε Μπρόινε να «εκτελεί» τον Ζόμερ με εκπληκτικό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή. Πριν προλάβουν να συνέλθουν τα «πουλάρια», ο Γκουντογκάν έκανε το 2-0 με συρτό σουτ μετά από τρομερή προσπάθεια του Φόντεν, τελειώνοντας ουσιαστικά το ματς από το 18’!

Οι «πολίτες» έφτασαν κοντά στο 3-0 με τον Γκουντογκάν (27’) και Ντε Μπρόινε (35’) όμως δεν είχαν τύχη, ενώ ο Εμπολό άγγιξε το γκολ για την Γκλάντμπαχ στο 41’, όμως το σουτ του από πλάγια θέση πέρασε ελάχιστα άουτ.

Με το ματς να έχει ουσιαστικά καθαρίσει από το 20λεπτο, ο ρυθμός ήταν αναμενόμενα πεσμένος στο δεύτερο μέρος. Ο Μαχρέζ αποτέλεσε τον πιο επικίνδυνο ποδοσφαιριστή στο γήπεδο αλλά παρότι τις φιλότιμες προσπάθειές του δεν κατάφερε να βρει δίχτυα, με το 2-0 να μένει μέχρι το τέλος και να δίνει ξεκούραστα στη νίκη και την πρόκριση στους Άγγλους.

Αυτό ήταν το έβδομο συνεχόμενο clean sheet για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα στη διοργάνωση, με τα «πουλάρια» από τη μεριά τους να γνωρίζουν την όγδοη ήττα τους στα εννέα τελευταία ματς σε Γερμανία και Ευρώπη.

 Σε ένα ματς που η Σίτι έδειχνε μία ταχύτητα πάνω από την αντίπαλό της, ο Φιλ Φόντεν έκανε ό,τι ήθελε τους αμυντικούς της Γκλάντμπαχ. Απόλαυση η προσπάθειά του στη φάση του 2-0, όπου σέρβιρε το γκολ στον Γκουντογκάν.


Οι ενδεκάδες των ομάδων

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ντίας (70’ Λαπόρτ), Κανσέλο (63’ Ζιντσένκο), Σίλβα (75' Aγουέρο), Ρόδρι (63’ Φερναντίνιο), Γκουντογκάν (70’ Στέρλινγκ), Μαχρέζ, Ντε Μπρόινε, Φόντεν.

Στον πάγκο: Στέφεν, Κάρσον, Άκε, Ζεσούς, Τόρες, Μεντί, Γκαρθία.

Γκλάντμπαχ (Μάρκο Ρόζε): Ζόμερ, Λάινερ, Γκίντερ, Ελβέντι (88’ Γιάντσκε), Μπενσεμπαϊνί (88’ Βεντ), Χόφμαν, Νόιχαους, Ζακάρια, Στιντλ (80' Τραορέ), Εμπολό (65’ Βολφ), Τουράμ (65’ Πλεά).

Στον πάγκο: Σίπελ, Γκρουν, Λανγκ, Κράμερ, Χέρμαν, Μπέγιερ, Λάζαρο.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κύπελλο Ελλάδος: Ήττα και πρόωρος αποκλεισμός για τον ΟΦΗ

 Άτυχος και μάλλον άστοχος στάθηκε ο ΟΦΗ στο σημερινό (20/10) παιχνίδι με την Κηφισιά ενόψει της 5ης φάσης του κυπέλου Ελλάδος, όπου η Αθηναϊκή ομάδα προκρίθηκε νικώντας τον ΟΦΗ με 1-0. Ο ΟΦΗ συνεχίζει τις μη ικανοποιητικές εμφανίσεις πληρώνοντας τα λάθη των μεταγραφών που άργησαν να γίνου από την αρχή της σεζόν. Οι Κρητικοί ταξίδεψαν στην Αθήνα όπου αντιμετώπισαν σήμερα (20/10( την Κηφισιά για την 5η φάση του κυπέλου Ελλάδος. Οι Κρητικοί μπήκαν στο παιχνίδι με «κατεβασμένα ρολά» καθώς η απόδοση του ήταν κακή μη βγάζοντας φάσεις και ιδίως στο 1ο ημίχρονο, σε αντίθεση με την Κηφισιά η οποία μπήκε απειλητικά από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Η Κηφισιά άνοιξε το σκορ στο 2ο ημίχρονο στο 64' με τον Κουιρουκίδη και πήρε το εισιτήριο για τους «16» του της διοργάνωσης. Οι «ασπρόμαυροι» από την άλλη εκτός από την απογοητευτική εμφάνιση και τον αποκλεισμό, επιστρέφουν Κρήτη με τραυματίες και μάλιστα με βασικούς παίκτες, αφού οι Ντιουσέ, Μεγιάδο και Γιαννούλης αποχώρησαν από το ματς λόγω ενοχλήσεων

Προκριματικά ευρωπαϊκού πρωταθλήματος βολλευ γυναικών, η Εθνική μας ομάδα νίκησε την Αυστρία.

Λάρισα, 9/5/2021, η Ελληνική ομάδα νίκησε και την Αυστρία με 3-0 σετ, 25-14,25-8,25-18 και με τρεις συνεχόμενες νίκες βαδίζει προς την πρόκριση σε ακόμη μια τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η εμφάνιση μας ήταν πολύ καλή και αγωνίστηκαν μάλιστα και οι δέκα από τις δώδεκα αθλήτριες. Ο επόμενος γύρος θα διοργανωθεί στο σταγερ της Αυστρίας και αναμένουμε την τυπική επικύρωση της πρόκρισης.

Προκριματικά ευρωπαϊκού πρωταθλήματος βολλευ ανδρών, η Εθνική μας νίκησε και το Αζερμπαϊτζάν.

Τιφλίδα, 9/5/2021, η Εθνική μας μετά από ακόμα μια καλή εμφάνιση νίκησε εύκολα και το Αζερμπαϊτζάν με 3-0 σετ. 25-21,25-19,25-18. Ξεχώρισε για άλλη μια φορά ο πρωτοψάλτης με 11 πόντους και εντυπωσίασε με πολύ αποτελεσματική απόδοση ο νεαρός Νικόλαος Μίλης με 12 πόντους. Πλέον ο δεύτερος γύρος που θα κρίνει την πρόκριση θα παιχτεί στο Μαυροβούνιο το ερχόμενο σαββατοκύριακο.