Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1 : Φουλάρει για νταμπλ με σούπερ Ελ Αραμπί

 

Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1 : Ο Μαροκινός σέντερ φορ με δύο γκολ και μια ασίστ έστειλε τον Ολυμπιακό στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Εξαιρετική εικόνα και στη ρεβάνς από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Το δεύτερο σερί νταμπλ θα έχει δυνατότητα να διεκδικήσει ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς στις 22 Μαΐου στον τελικό του ΟΑΚΑ. Οι πρωταθλητές με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί σε μεγάλα κέφια (δύο γκολ και μία ασίστ) νίκησαν 3-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Γ. Καραϊσκάκης» και πέρασαν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Η ποιότητα του Μαροκινού ήταν το σημείο αναφοράς που έστειλε τους «ερυθρόλευκους» σε έναν ακόμα τελικό.

Η ομάδα των Ιωαννίνων, πάντως, άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις και πάλι, δείχνοντας πώς είναι ένα καλοδουλεμένο σύνολο που δικαίως έφτασε τόσο μακριά στη διοργάνωση. Το γεγονός ότι δεν παράτησε το ματς στο 2-0, είναι το μεγαλύτερο «παράσημο» για το συγκρότημα του Αργύρη Γιαννίκη. Θα μπορούσαν να είχαν καλύτερη τύχη, εάν ο Παντελάκης είχε ισοφαρίσει σε 2-2 στη μεγάλη φάση του 53′!

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Η μεγάλη ευκαιρία του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Παντελάκη στο 53′. Ο Καμαρά τον έχασε, ο αμυντικός των Ιωαννίνων, έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ:

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο άνθρωπος που κάνει την υπόθεση γκολ να μοιάζει τόσο εύκολη. Όμως, ο Μαροκινός είναι παίκτης ομάδας. Δεν είναι τυχαίο πώς έδωσε την ασίστ στον Μπρούμα, στο τρίτο γκολ.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ:

Ο Γιούρι Λοντίγκιν. Ο γκολκίπερ του ΠΑΣ έκανε ένα εξαιρετικό ματς. Με πολλές σωτήριες επεμβάσεις. Εάν δεν ήταν εκείνος, ενδεχομένως το σκορ να ήταν πολύ μεγαλύτερο για τον Ολυμπιακό.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ:

Ο Χοσέ Χολέμπας. Μετά από αρκετά καλά ματς με τον Ολυμπιακό, ο έμπειρος αμυντικός ήταν πολύ νευρικός στον αποψινό ημιτελικό, με αποτέλεσμα να δεχθεί δύο κίτρινες κάρτες και να αποβληθεί.

ΤΑ ΣΦΥΡΙΓΜΑΤΑ:

Ο Πολωνός Ρατσκόβσκι δεν είχε προβλήματα και έβγαλε με σχετική άνεση το δεύτερο ματς των δύο ομάδων. Η μοναδική φάση που σηκώνει συζήτηση είναι εκείνη του 70ού λεπτού με πρωταγωνιστές τους Σεμέδο και Κάστρο μέσα στην περιοχή.

FACE TO FACE:

Η αρχική ενδεκάδα του Μαρτίνς λειτούργησε καλά. Οι δύο ακραίοι, ο Μασούρας και ο Μπρούμα ήταν κινητικοί, ενώ ο Ελ Αραμπί καθοριστικός. Αντίθετα, οι επιλογές του Γιαννίκη δεν βγήκαν. Ο προπονητής του ΠΑΣ, όμως, άλλαξε τη διάταξη με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και θα μπορούσε στο 53′ να έχει ισοφαρίσει η ομάδα του και να έχει άλλη εικόνα ο δεύτερος ημιτελικός.

Πρωτοβουλία, υπεροχή και βάσεις πρόκρισης

Ο Ολυμπιακός έδειξε από την αρχή τις διαθέσεις του, να επιβάλλει τον ρυθμό του. Όμως και η ομάδα του ΠΑΣ δεν ήρθε να κλειστεί στο «Γ. Καραϊσκάκης». Η επιλογή του Γιαννίκη με τριάδα Ελευθεριάδη, Παμλίδη και Καρτάλη πίσω από τον Μιλιντσεάνου, ήταν ενδεικτική των διαθέσεων των φιλοξενούμενων να φτάσουν σε ένα γκολ. Εξάλλου, με το 1-1 του πρώτου ημιτελικού στο στάδιο «Οι Ζωσιμάδες», ήταν απαραίτητο να το κάνουν, για να έχει ελπίδες για πρόκριση στον τελικό.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τις φάσεις, έφταναν στην περιοχή του Λοντίγκιν, αλλά ο γκολκίπερ του ΠΑΣ ήταν άκρως αποτελεσματικός, ενώ και οι γηπεδούχοι δεν είχαν καλά τελειώματα. Ειδικά οι φάσεις του 18′ και του 21′ με Ελ Αραμπί και Μασούρας ήταν χαρακτηριστικές, ειδικά η δεύτερη. Ο τερματοφύλακας της ομάδας των Ιωαννίνων, με δύο σωτήριες επεμβάσεις, κράτησε το μηδέν και την ομάδα του στο ματς. Η πίεση των «ερυθρολεύκων» τελικά καρποφόρησε στο 26ο λεπτό, όταν κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Πίρσμαν. Ο Ελ Αραμπί ευστόχησε από την «άσπρη βούλα» και άνοιξε το σκορ (1-0), φέρνοντας τους πρωταθλητές ακόμα πιο κοντά στον τελικό.

Η βραδιά ήταν του Μαροκινού σέντρα φορ. Το είχε πάρει προσωπικά. Πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο «ξαναχτύπησε». Στο 41′ μετά το σουτ του Καμαρά, η μπάλα κόντρα στους αμυντικούς του ΠΑΣ και έφτασε στον Γιουσέφ. Έκανε την προσποίησε, σημάδεψε σωστά, η μπάλα στην αριστερή γωνία του Λοντίγκιν. Έτσι απλά, ο Ελ Αραμπί έκανε το 2-0 και έδωσε καθαρό προβάδισμα νίκης στον Ολυμπιακό. Με αυτό το σκορ (2-0) οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Η μεγάλη ευκαιρία του Παντελάκη και το… φινάλε με τον Μπρούμα

Ο Γιαννίκης έκανε τις δύο πρώτες του αλλαγές με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Στο ματς πέρασαν οι Κρίζμαν και Μπρένερ, αντί των Ελευθεριάδη και Παμλίδη. Αλλάζοντας και τη διάταξη της ομάδας του σε 4-4-2. Δύο γκολ έψαχναν πλέον τα Γιάννινα και έπρεπε να ρισκάρει. Κι αυτό έπιασε… τόπο. Μετά την τεράστια ευκαιρία του Ελ Αραμπί στο 47′, όπου ο Εραμπούσπε αποσόβησε την τελευταία στιγμή το 3-0, το ματς άλλαξε εικόνα. Ένα φοβερό τρίλεπτο των φιλοξενούμενων, με την άμυνα του Ολυμπιακού απούσα. Ο Καρτάλης μείωσε στο 50ό λεπτό σε 2-1, σε μια φάση που ο Σεμέδο πήγε να.. αποφύγει την μπάλα, ενώ στο 53′ ο Παντελάκης είχε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει, με κεφαλιά ενώ ήταν αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή!

Ο Ολυμπιακός, όμως, έχει την ποιότητα να βάζει γκολ με μισή… ευκαιρία. Στο 56′ πάλι ο Ελ Αραμπί βρέθηκε μέσα στη φάση, έστρωσε στον Μπρούμα κι εκείνος σημάδεψε σωστά, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 3-1. Επαναφέροντας την ηρεμία στις τάξεις των «ερυθρολεύκων». Ένα γκολ που άλλαξε την ψυχολογία των δύο ομάδων. Οι πρωταθλητές είχαν δύο ακόμα πολύ μεγάλες ευκαιρίες με τον Μπρούμα στο 64′ και στο 67′ για να τελειώσει το ματς, αλλά ο Πορτογάλος εξτρέμ τις απώλεσε. Και ο Μαρτίνς λίγο μετά τον έβγαλε, βάζοντας τον Βαλμπουενά στη θέση του. Οι «ερυθρόλευκοι» έλεγξαν το ματς, είχαν ακόμα δύο φάσεις για να μεγαλώσουν το προβάδισμά τους, αλλά δεν το έκανε. Η αποβολή του Χολέμπας στο 89′ δεν άλλαξε κάτι. Θα μπορούσε να είχε γίνει αυτό εάν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Καρτάλης μείωνε σε 3-2.

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Σα, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Σεμέδο, Ανδρούτσος, Ρέαμπτσιουκ, Καμαρά (71′ Μπουχαλάκης), Εμβιλά (83′ Τιάγκο Σίλβα), Μπρούμα (71′ Βαλμπουενά), Μασούρας (90’+2 Βρουσά, Ελ Αραμπί (84′ Χασάν).

ΠΑΣ Γιάννινα (Αρ. Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Εραμούσπε (69′ Κάργας), Πίρσμαν, Κάστρο, Ντομίνγκες, Καρτάλης, Ελευθεριάδης (46′ Κρίζμαν), Παμλίδης (46′ Μπρένερ), Μιλιντσεάνου (69′ Λώλης).

Διαιτητής: Πάβελ Ρατσκόβσκι (Πολωνία), Βοηθοί διαιτητή: Ράντοσλαβ Σιέικα, Άνταμ Κούπσικ (Πολωνία), 4ος διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας), Διαιτητής VAR: Μπέκελ Φαν Πολ (Ολλανδία), Διαιτητής AVAR: Ντομπρόνιν Ζμπίγκιεου (Πολωνία).

Κίτρινες κάρτες: 43′ Ανδρούτσος, 52′ Χολέμπας, 86′ Σεμέδο / 25′ Πίρσμαν, 90’+3 Παντελάκης.

Κόκκινη κάρτα: 89′ Χολέμπας (2η κίτρινη)



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κύπελλο Ελλάδος: Ήττα και πρόωρος αποκλεισμός για τον ΟΦΗ

 Άτυχος και μάλλον άστοχος στάθηκε ο ΟΦΗ στο σημερινό (20/10) παιχνίδι με την Κηφισιά ενόψει της 5ης φάσης του κυπέλου Ελλάδος, όπου η Αθηναϊκή ομάδα προκρίθηκε νικώντας τον ΟΦΗ με 1-0. Ο ΟΦΗ συνεχίζει τις μη ικανοποιητικές εμφανίσεις πληρώνοντας τα λάθη των μεταγραφών που άργησαν να γίνου από την αρχή της σεζόν. Οι Κρητικοί ταξίδεψαν στην Αθήνα όπου αντιμετώπισαν σήμερα (20/10( την Κηφισιά για την 5η φάση του κυπέλου Ελλάδος. Οι Κρητικοί μπήκαν στο παιχνίδι με «κατεβασμένα ρολά» καθώς η απόδοση του ήταν κακή μη βγάζοντας φάσεις και ιδίως στο 1ο ημίχρονο, σε αντίθεση με την Κηφισιά η οποία μπήκε απειλητικά από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Η Κηφισιά άνοιξε το σκορ στο 2ο ημίχρονο στο 64' με τον Κουιρουκίδη και πήρε το εισιτήριο για τους «16» του της διοργάνωσης. Οι «ασπρόμαυροι» από την άλλη εκτός από την απογοητευτική εμφάνιση και τον αποκλεισμό, επιστρέφουν Κρήτη με τραυματίες και μάλιστα με βασικούς παίκτες, αφού οι Ντιουσέ, Μεγιάδο και Γιαννούλης αποχώρησαν από το ματς λόγω ενοχλήσεων

Προκριματικά ευρωπαϊκού πρωταθλήματος βολλευ γυναικών, η Εθνική μας ομάδα νίκησε την Αυστρία.

Λάρισα, 9/5/2021, η Ελληνική ομάδα νίκησε και την Αυστρία με 3-0 σετ, 25-14,25-8,25-18 και με τρεις συνεχόμενες νίκες βαδίζει προς την πρόκριση σε ακόμη μια τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η εμφάνιση μας ήταν πολύ καλή και αγωνίστηκαν μάλιστα και οι δέκα από τις δώδεκα αθλήτριες. Ο επόμενος γύρος θα διοργανωθεί στο σταγερ της Αυστρίας και αναμένουμε την τυπική επικύρωση της πρόκρισης.

Προκριματικά ευρωπαϊκού πρωταθλήματος βολλευ ανδρών, η Εθνική μας νίκησε και το Αζερμπαϊτζάν.

Τιφλίδα, 9/5/2021, η Εθνική μας μετά από ακόμα μια καλή εμφάνιση νίκησε εύκολα και το Αζερμπαϊτζάν με 3-0 σετ. 25-21,25-19,25-18. Ξεχώρισε για άλλη μια φορά ο πρωτοψάλτης με 11 πόντους και εντυπωσίασε με πολύ αποτελεσματική απόδοση ο νεαρός Νικόλαος Μίλης με 12 πόντους. Πλέον ο δεύτερος γύρος που θα κρίνει την πρόκριση θα παιχτεί στο Μαυροβούνιο το ερχόμενο σαββατοκύριακο.