Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Προβάδισμα για την ''Βασίλισσα'' ενόψει ρεβάνς!

Ρεάλ Μαδρίτης και Λίβερπουλ ήρθαν αντιμέτωποι σήμερα για τον πρώτο αγώνα της προημιτελικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ με την Ρεάλ να παίρνει το προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού. 



Οι δύο ομάδες είχαν ως στόχο να κάνουν ένα προσεκτικό παιχνίδι ώστε να διαφυλλάξουν τα νώτα τους και να εκμεταλευτούν στο έπακρο τις ευκαιρίες που θα δημιουργούσαν. Χωρίς εκπλήξεις η σύνθεση των ''Μαδριλένων'' σε αντίθεση με τον Κλόπ ο οποίος επέλεξε να δώσει φανέλα βασικού στον Ναμπί Κεϊτά αντί του Τιάγκου καθώς και στον πολύ φορμαρισμένο τελευταία Ντιόγκο Ζότα.

Με την σέντρα της αναμέτρησης η ''Βασίλισσα'' φάνηκε να μπαίνει στον αγώνα πιο αποφασιστική ,καθώς είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η Λίβερπουλ αρκέστηκε στην κυκλοφορία της μπάλας στα πρώτα λεπτά  προσπαθώντας με κοντινές πάσες να διασπάσει την άμυνα των γηπεδούχων όταν της δόθηκε η ευκαιρία, χωρίς ωστόσο να βρει κάποια καλή στιγμή για να απειλήσει. Οι ''Μαδριλένοι'' πήραν τα ηνία του αγώνα όταν και βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με το τέρμα που πέτυχε ο Βινίσιους. Ο Κροος έβαλε μία εξαιρετική μακρινή πάσα με παραλήπτη τον Βραζιλιάνο άσο όπου έφερε την μπάλα άψογα μπροστά του με το στήθος ξεπερνώντας τους κεντρικούς αμυντικούς της Λίβερπουλ και με ψυχραιμία την έστειλε στα δίχτυα του Άλισον. 

Μετά την επίτευξη του πρώτου γκολ η Ρεάλ είναι πολύ καλύτερη πιέζοντας για το δεύτερο τέρμα. Αυτό δεν άργησε να έρθει καθώς ο Γερμανός χαφ Τόνι Κροος ένας από τους πρωταγωνιστές του παιχνιδιού , έψαξε με την συνηθισμένη του μακρινή μπαλιά τον σκόρερ, με τον Αλεξάντερ Άρνολντ όμως να προσπαθεί να γυρίσει λανθασμένα στον τερματογύλακά του και έτσι ο Ασένσιο εκμεταλλευόμενος εκεί το λάθος έγραψε το 2-0. Ο Γιούργκεν Κλόπ βλέποντας η ομάδα του να δέχεται με άσχημη εμ΄φανιση 2 γκολ , πραγματοποίησε την πρώτη του αλλαγή πριν το τέλος του ημιχρόνου, περνώντας στο γήπεδο ο Αλκάνταρα αντί του Κεϊτά.

Ξεκινώντας το δεύτερο μέρος η Λίβερπουλ μπήκε επιθετικά στο ματς με σκοπό να μειώσει το σκορ , πράγμα που το κατάφερε με τον Σαλάχ στο 51'. Ο Βαϊνάλντουμ πήρε την μπάλα στα πόδια του κάνοντας αρκετά μέτρα με αυτήν, μοίρασε αριστερά στον Ζότα ο οποίος έκανε το σουτ κόντραρε στα σώματα και αποδέκτης της μπάλας έγινε ο Αιγύπτιος φορ που δεν αστόχησε και άφησε ζωντανή την ομάδα του στο ματς. Το πρώτο τέταρτο του δεύτερου ημιχρόνου ήταν ισορροπημένο σε σχέση με το πρώτο με τις ομάδες να κάνουν ευκαιρίες. Μόλις συμπληρώθηκαν 65' στο παιχνίδι συνεργάστηκαν σωστά ο Μπενζεμά με τον Λούκα Μόντριτς, με τον τελευταίο να κάνει την ασίστ στον Βινίσιους για να σκοράρει και να πετύχει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα τριπλασιάζοντας τα γκολ για την ''Βασίλισσα''. Ύστερα απο εκείνη την στιγμή ο ρυθμός στον αγώνα έπεσε αισθητά με την Ρεάλ να είναι πιο κοντά σε ένα τέταρτο γκολ. Αυτό δν ήρθε ποτέ και το τελικό αποτέλεσμα είχε διαμορφωθεί στο  3-1.

Η ''Βασίλισσα'' φαίνεται με αυτή την νίκη να έχει το πάνω χέρι στη ρεβάνς για την πρόκιση στα ημιτελικά, έχοντας ωστόσο και η Λίβερπουλ ζωντανές τις ελπίδες της χάρις το γκολ του Σαλάχ! Όλα θα ξεκαθαρίσουν σε δύο εβδομάδες που οι δύο ομάδες θα ανανεώσουν το ρεντεβού τους για τη Ρεβάνς στην Αγγλία.









Επιμέλεια : Πλατής Δημήτριος


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κύπελλο Ελλάδος: Ήττα και πρόωρος αποκλεισμός για τον ΟΦΗ

 Άτυχος και μάλλον άστοχος στάθηκε ο ΟΦΗ στο σημερινό (20/10) παιχνίδι με την Κηφισιά ενόψει της 5ης φάσης του κυπέλου Ελλάδος, όπου η Αθηναϊκή ομάδα προκρίθηκε νικώντας τον ΟΦΗ με 1-0. Ο ΟΦΗ συνεχίζει τις μη ικανοποιητικές εμφανίσεις πληρώνοντας τα λάθη των μεταγραφών που άργησαν να γίνου από την αρχή της σεζόν. Οι Κρητικοί ταξίδεψαν στην Αθήνα όπου αντιμετώπισαν σήμερα (20/10( την Κηφισιά για την 5η φάση του κυπέλου Ελλάδος. Οι Κρητικοί μπήκαν στο παιχνίδι με «κατεβασμένα ρολά» καθώς η απόδοση του ήταν κακή μη βγάζοντας φάσεις και ιδίως στο 1ο ημίχρονο, σε αντίθεση με την Κηφισιά η οποία μπήκε απειλητικά από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Η Κηφισιά άνοιξε το σκορ στο 2ο ημίχρονο στο 64' με τον Κουιρουκίδη και πήρε το εισιτήριο για τους «16» του της διοργάνωσης. Οι «ασπρόμαυροι» από την άλλη εκτός από την απογοητευτική εμφάνιση και τον αποκλεισμό, επιστρέφουν Κρήτη με τραυματίες και μάλιστα με βασικούς παίκτες, αφού οι Ντιουσέ, Μεγιάδο και Γιαννούλης αποχώρησαν από το ματς λόγω ενοχλήσεων

Προκριματικά ευρωπαϊκού πρωταθλήματος βολλευ γυναικών, η Εθνική μας ομάδα νίκησε την Αυστρία.

Λάρισα, 9/5/2021, η Ελληνική ομάδα νίκησε και την Αυστρία με 3-0 σετ, 25-14,25-8,25-18 και με τρεις συνεχόμενες νίκες βαδίζει προς την πρόκριση σε ακόμη μια τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η εμφάνιση μας ήταν πολύ καλή και αγωνίστηκαν μάλιστα και οι δέκα από τις δώδεκα αθλήτριες. Ο επόμενος γύρος θα διοργανωθεί στο σταγερ της Αυστρίας και αναμένουμε την τυπική επικύρωση της πρόκρισης.

Προκριματικά ευρωπαϊκού πρωταθλήματος βολλευ ανδρών, η Εθνική μας νίκησε και το Αζερμπαϊτζάν.

Τιφλίδα, 9/5/2021, η Εθνική μας μετά από ακόμα μια καλή εμφάνιση νίκησε εύκολα και το Αζερμπαϊτζάν με 3-0 σετ. 25-21,25-19,25-18. Ξεχώρισε για άλλη μια φορά ο πρωτοψάλτης με 11 πόντους και εντυπωσίασε με πολύ αποτελεσματική απόδοση ο νεαρός Νικόλαος Μίλης με 12 πόντους. Πλέον ο δεύτερος γύρος που θα κρίνει την πρόκριση θα παιχτεί στο Μαυροβούνιο το ερχόμενο σαββατοκύριακο.